AUTENTIFICARE IN CONT

Gene fir cu fir: caracteristici si tehnici de aplicare

Gene fir cu fir: caracteristici si tehnici de aplicare

Procedura de aplicare a genelor fir cu fir este tot mai populara si mai ceruta de catre doamnele si domnisoarele care isi doresc sa scape de grija machiajului zilnic si sa isi intensifice privirea. 

Asadar, daca esti lash artist ar trebui sa te asiguri ca stapanesti bine informatiile legate de alegerea extensiilor, a produselor necesare pentru aplicare, precum si tehnica de lucru corecta. 

Prin ce se diferentiaza genele fir cu fir?

Extensiile de gene fir cu fir sunt aplicate individual, fiecare extensie fiind lipita de o geana naturala. Genele fir cu fir sunt concepute pentru a imita aspectul natural al genelor, creand un efect de volum si lungime, fara a arata exagerat sau fals. Acestea sunt mai discrete decat alte tipuri de extensii de gene, cum ar fi cele tip banda sau cu volum rusesc. Genele fir cu fir nu înseamnă 1D, poți aplica o geana sau câteva gene și sa faci mega-volum, totuși, mereu aplici pe o singura geana naturală.

Durabilitatea este un alt aspect prin care se diferentiaza genele fir cu fir. Datorita tehnicii de aplicare, aceste extensii tind sa dureze mai mult decat alte tipuri de extensii. Cu ingrijirea adecvata, pot dura pana la sase saptamani.  Totul depinde de cât de repede cresc genele naturale, pentru ca ele cad împreună cu geana falsa.

In plus, genele fir cu fir sunt, in general, mai confortabile de purtat decat alte tipuri de extensii. Datorita faptului ca sunt aplicate individual, acestea sunt mai usoare si nu impovareaza pleoapele.

Care sunt principalele tipuri de extensii de gene fir cu fir?

Extensiile de gene fir cu fir sunt o optiune populara pentru multe persoane care isi doresc sa aiba gene mai lungi si mai dese.. Acestea se clasifica in mai multe categorii, in functie de lungime, curbura, culoare si grosimea firului, dar si a materialului din care sunt confectionate. 

Lungimile variaza, incepand de la 6 mm, iar curburile pot fi de la B (cea mai putin curbata) pana la D (cea mai curbata), dar au aparut si extensii de gene care au curbura J, U, M sau L, ceea ce ofera un plus de varietate. 

In ceea ce priveste grosimea firului, pe site-ul nostru poti gasi extensii de gene care pot varia de la 0,03 mm pana la 0,18 mm. In functie de aceste caracteristici, vei obtine diverse efecte, de la un look natural pana la unul dramatic.

Produse necesare pentru aplicarea genelor fir cu fir

Cand vine vorba de produsele esentiale pentru aplicarea genelor fir cu fir, in primul rand, trebuie sa ne indreptam atentia catre tipurile de gene disponibile pe piata. Cele mai populare tipuri sunt genele de matase, genele din blana de nurca si genele sintetice, care ofera fiecare beneficii specifice, dupa cum urmeaza:

  • genele de matase (mink)  sunt usoare, flexibile si ofera un aspect natural, fiind foarte subțiri la vârf, o optiune ideala pentru persoanele cu gene sensibile sau alergice;
  • genele din blana de nurca sunt extrem de fine si moi, oferind un aspect luxos, insa pot cauza reactii alergice la unele persoane; firul nu are aceeași grosime și este dificil de aplicat și luat cu penseta, absoarbe praf și poate provoca alergii
  • genele sintetice (silk) sunt rezistente, mai accesibile ca pret, însă nu sunt atât de elastice și vârful lor este mai gros, în final aducând un aspect mai voluminos, dar și mai fake

Un alt produs esential este adezivul pentru gene. Acesta trebuie sa fie de calitate superioara pentru a asigura o aplicare corecta si durabila a genelor fir cu fir. De asemenea, este esential ca adezivul sa fie hipoalergenic, cum este Biothin sau rezistent la apa, cum este Master si sa aiba o durata lunga de viata. Cel mai important este sa fie lent, dacă ești începător. Cel mai flexibil adeziv pentru începători, care nu scoate vapori prea multi și este optim pentru vara și iarna este adezivul Royal Care de la iBeauty.

In ceea ce priveste instrumentele necesare pentru aplicarea genelor, acestea includ pensete speciale, un ventilator pentru uscarea rapida a adezivului, o lampa cu lupa pentru o mai buna vizualizare a genelor si o banda antialergica pentru protejarea pielii delicate din jurul ochilor. De pe site-ul nostru poti achizitiona o multime de astfel de accesorii, care sa iti usureze si sa-ti perfectioneze muca de lash artist

Tehnica de aplicare a genelor fir cu fir: un ghid pas cu pas

Aplicarea extensiilor de gene fir cu fir necesita o tehnica de precizie si o pregatire adecvata a materialelor si a spatiului de lucru. Inainte de a incepe, trebuie sa te asiguri ca ai la indemana toate produsele necesare: genele fir cu fir, adezivul special pentru gene, pensete, o perie pentru gene si o banda adeziva. Spatiul de lucru trebuie sa fie bine iluminat si curat pentru a preveni contaminarea materialelor. Meseria nu o poți învața de pe YouTube, dar iti poți îmbunătăți munca cu ajutorul video-urilor făcute de Monika pe contul de YouTube Pink Lashes. Pentru început, totuși, vei avea nevoie de un curs fizic pentru a practica, pentru a putea sta cu un trainer care te poate corecta atunci când ai nevoie.

Pasul urmator consta in selectarea si separarea genelor naturale pe care vei adauga extensiile. Aceasta este o etapa esentiala, deoarece fiecare extensie de gene va fi aplicata pe o singura geana naturala. Aici se greșește cel mai mult, când ții greșit penseta, chiar ambele pensete, când apeși pe pleoapa clientei, când separi genele inferioare cu banda medicala și nu este profesionala. Lista este chiar lunga.

Procesul de aplicare a genelor fir cu fir este meticulos si necesita o mana ferma si o buna coordonare. Extensiile de gene sunt aplicate la aproximativ 1 mm de baza genelor naturale, fara a atinge pielea, folosind un adeziv special. Durata acestei proceduri variaza in functie de numarul de gene aplicate, dar in medie dureaza intre 1,5 si 2 ore. La începători poate dura chiar și 4 ore, dar doar din cauza ca nu au ustensilele necesare care facilitează viteza de lucru sau nu ții penseta corect, ai poziția corpului greșita, folosești gene ieftine care nu se lipesc bine și cad.

Acest proces poate parea descurajant la inceput, dar cu practica si rabdare, vei deveni tot mai priceputa si mai indemanatica in aplicarea genelor fir cu fir. De asta este mereu recomandat un curs de perfecționare după o perioada de timp. Nu trebuie sa pierzi timpul cu aplicări greșite și de prea lunga durata. La fel este recomandat sa schimbi trainerul, pentru ca poți învața lucruri noi.

Ramai la curent cu ultimele tehnici si cu cele mai noi produse si asigura-te ca respecti toate standardele de igiena pentru a oferi clientilor rezultate exceptionale, urmarind blogul nostru si alegand produsele de pe pinklashes.ro! 

    Lasa un comentariu

    Inregistrare

    Completeaza datele pentru noul cont