AUTENTIFICARE IN CONT

Mituri demontate: adevarul despre extensiile de gene

Mituri demontate: adevarul despre extensiile de gene

Comoditatea si aspectul feminin pe care il ofera purtarea extensiilor de gene au facut ca aceasta practica de infrumusetare sa fie tot mai populara. Odata cu notorietatea acestora au devenit cunoscute si o serie de mituri legate de extensiile de gene. In articolul de astazi ne propunem sa demontam cateva dintre aceste mituri si sa oferim clarificarile necesare despre siguranta utilizarii de extensii de gene, astfel incat sa poti lua o decizie informata in acest sens.

Mitul numarul 1: Extensiile de gene dauneaza genelor naturale

Mitul ca extensiile ar dauna genelor naturale este larg raspandit, insa putine persoane inteleg cu adevarat tehnica de aplicare a acestora. Extensiile de gene sunt atasate de genele naturale cu ajutorul unui adeziv special, fara a impiedica procesul firesc de crestere a genelor naturale. Aceasta procedura nu afecteaza structura genetica a genelor naturale, deci nu reprezinta un pericol pentru sanatatea lor.

Din acest motiv, este esential sa intelegi ca orice problema aparuta in urma aplicarii extensiilor de gene se datoreaza cel mai probabil unei aplicari incorecte. Un tehnician bine pregatit va sti sa aplice extensiile in asa fel incat acestea sa nu dauneze genelor naturale, folosind adezivi de gene de calitate si o tehnica profi. In acest conditii, riscul de a dezvolta probleme este minim.

Ingrijirea corespunzatoare a extensiilor de gene reprezinta un alt aspect esential pentru a evita deteriorarea genelor naturale. Inainte de a aplica extensiile, este recomandat sa iti consulti lash artist-ul pentru a-ti oferi sfaturi personalizate despre cum sa iti intretii noile „accesorii”. Cea mai importanta regula este evitarea contactului cu apa (dar si expunerea la abur), timp de 48 de ore dupa aplicare, pentru a permite adezivului sa se usuce complet.

In ceea ce priveste efectele pe termen lung ale utilizarii extensiilor de gene, este important sa subliniem ca orice schimbare negativa observata este mai degraba rezultatul unei aplicari sau intretineri necorespunzatoare.

Cu toate acestea, pentru a evita orice posibila deteriorare a genelor naturale, sunt recomandate pauzele ocazionale intre sesiunile de aplicare a extensiilor. De asemenea, ingrijirea corespunzatoare a genele naturale in aceste perioade este esentiala si poate fi realizata folosind seruri de crestere sau uleiuri naturale, pentru a le mentine hidratate si sanatoase.

Mitul numarul 2: Extensiile de gene sunt inconfortabile

Mitul potrivit caruia extensiile de gene sunt inconfortabile este destul de raspandit, insa nu reprezinta o realitate pentru toate persoanele. In primul rand, este important de mentionat ca procesul de aplicare a extensiilor de gene, realizat de un tehnician experimentat, ar trebui sa fie complet lipsit de disconfort. Lash artist-ul va lua toate masurile necesare pentru a asigura atasarea corespunzatoare a extensiilor, fara a irita ochii sau a cauza vreun fel de disconfort.

In al treilea rand, senzatia resimtita in timpul purtarii extensiilor de gene poate varia de la persoana la persoana. In timp ce unele doamne si domnisoare considera ca extensiile de gene sunt usor de purtat, altele pot avea o experienta diferita. Acest lucru nu inseamna insa ca extensiile de gene sunt in mod inerent inconfortabile, ci doar ca fiecare dintre noi are un nivel diferit de sensibilitate.

In plus, daca apar probleme sau disconfort legate de purtarea extensiilor de gene, exista solutii. De exemplu, daca extensiile de gene sunt prea lungi sau prea dense, este posibil ca acestea sa cauzeze disconfort. In acest caz, poti sa discuti cu tehnicianul tau despre optiunile disponibile si optezi pentru un stil de extensii de gene mai confortabile.

De exemplu, extensiile de gene premium de la iBeauty disponibile pe site-ul nostru, sunt usoare si ofera un aspect natural. Mai mult decat atat, exista adezivi speciali pentru persoanele alergice, care impiedica orice urma de disconfort sau sensibilitate.

Mitul numarul 3: Extensiile de gene arata artificial

Unul dintre cele mai frecvente mituri despre extensiile de gene este ca acestea arata artificial sau nefiresc. In realitate, aspectul lor depinde in mare masura de calitatea muncii tehnicianului care le aplica, dar si de stilul de gene dorit de clienta. Un lash artist experimentat si bine instruit va putea aplica extensiile astfel incat acestea sa arate cat mai naturale si, totodata, isi va ghida clienta in procesul de selectie a celor mai potrivite extensii de gene pentru fizionomia acesteia.

In plus, exista o varietate impresionanta de extensii de gene disponibile pe piata, care se disting in functie de lungime, grosime si culoare, iar alegerea corecta a acestora poate duce la un rezultat foarte natural. De exemplu, genele mai scurte si mai fine vor avea un aspect mai discret decat cele lungi si groase. La randul sau, procesul de aplicare a extensiilor de gene influenteaza look-ul final. Extensiile de gene pot fi aplicate individual, pe fiecare geana naturala sau in „buchetele”, pentru un efect de volum.

Vezi aici care sunt diferentele intre curburile genelor de la diferite branduri si cum influenteaza acestea naturaletea lucrarii.

Ingrijirea extensiilor de gene este un alt factor care influenteaza modul in care vor arata acestea. Intretinerea corespunzatoare a extensiilor, care include evitarea produselor pe baza de ulei care pot slabi adezivul si perierea regulata a extensiilor pentru a preveni incurcarea acestora, poate ajuta la mentinerea unui aspect placut.

Mitul numarul 4: Extensiile de gene nu permit folosirea machiajului

Exista multa speculatie si dezinformare in jurul folosirii simultane a extensiilor de gene si a make-up-ului. Mitul ca extensiile de gene nu permit folosirea machiajului este doar atat - un mit. Extensiile sunt, de fapt, compatibile cu majoritatea produselor de machiaj, cu mentiunea ca acestea din urma trebuie folosite cu atentie.

Mai precis, pentru o mai buna retentie a extensiilor de gene este esentiala evitarea produselor de demachiere pe baza de ulei, deoarece acestea pot slabi adezivul de gene. Astfel, aplicarea si indepartarea machiajului trebuie facute cu grija pentru a evita deteriorarea sau indepartarea extensiilor.

Desi extensiile de gene pot fi purtate cu machiaj, este important de mentionat ca acestea adauga deja volum si lungime genelor, intensificand privirea si reducand, deci, necesitatea de a folosi mascara sau alte produse de make-up care adauga artificii estetice. Exista chiar si extensii de gene cu efect de eyeliner, astfel, daca esti o fana a coditelor de tus, nu mai ai nevoie de make-up in zona ochilor.

Mitul numarul 5: Extensiile de gene necesita o intretinere complicata

In ciuda mitului conform caruia extensiile de gene necesita o ingrijire complicata, realitatea este ca procesul de intretinere nu este la fel de dificil pe cat se crede. In esenta, acesta presupune evitarea contactului cu apa sau aburul timp de primele doua zile de la aplicare, o curatare delicata zilnica a genelor cu o solutie speciala si evitarea produselor pe baza de ulei in zona ochilor, asa cum am stabilit deja. Acestia sunt pasi simpli care, odata adoptati, pot deveni rapid o parte a rutinei zilnice.

Extensiile de gene se pot dovedi a fi o solutie excelenta pentru a intensifica aspectul ochilor, dar si sigura pentru sanatatea si confortul ochilor, in conditiile unei aplicari corecte si a ingrijirii corespunzatoare.

    Lasa un comentariu

    Inregistrare

    Completeaza datele pentru noul cont