AUTENTIFICARE IN CONT

Curs gene fir cu fir: sfaturi pentru organizarea cursurilor de extensii gene

Curs gene fir cu fir: sfaturi pentru organizarea cursurilor de extensii gene

In industria in continua evolutie a frumusetii si ingrijirii personale, aplicarea de extensii de gene este o meserie foarte cautata. Cu toate acestea, multi dintre cei care fac cursuri de gene nu stiu toate tipurile de gene, iar asta pentru ca majoritatea scolilor sau trainerilor de profil nu detin o varietate mare de produse pe care sa le poata prezenta cursantilor. In plus, exista si alte lucruri de care trebuie sa tii cont cand iti alegi o academie sau o profesoara care sa te initieze in profesia de lash artist. 

Sfaturi de urmat cand alegi cursurile de extensii de gene 

Cladirea unei cariere de succes in domeniul extensiilor de gene este un proces complex, care trebuie sa se desfasoare etapizat. Foarte multe fete urmeaza cursuri de specialitate, dar putine dintre ele decid mai apoi sa activeze in domeniu. Din acest motiv, pentru a-ti da seama daca esti sau nu potrivita pentru o meserie ca aceasta, iti recomandam sa urmezi cateva sfaturi: 

  • Fa un curs de pregatire in domeniu

In cadrul caruia vei capata informatiile de baza si unde iti poti testa abilitatile legate de vedere si de rabdare. Asa vei afla daca aceasta profesie iti place si ti se potriveste, deoarece este nevoie de indemanare, determinare si meticulozitate pentru a reusi ca lash artist. Este posibil sa descoperi ca nu vezi bine si ca ai nevoie de ochelari, ca nu poti tine mainile corect pe fata clientei, ca nu te poti concentra asupra separarii genelor sau ca nu ai rabdarea necesara. 

De asemenea, opteaza pentru un curs accesibil ca pret, pentru a nu investi o suma in cazul in care nu vrei sa mergi mai departe cu aceasta meserie -  de exemplu, daca, in urma cursului afli ca nu ti se potriveste acest domeniu, ai investit doar 500 RON, nu 1500-2000 RON. 

E important ca, pe durata cursului de pregatire, sa nu vii nemancata, pentru ca ziua va trece fara sa iti ramana multa informatie, deoarece nu te vei putea concentra cum trebuie. 

  • Alege cu atentie profesoara sau scoala de gene 

Daca vrei sa faci cursuri de gene, poti sa mergi si la o academie (dar nu neaparat); esential este sa alegi o profesoara pe al carui profil sa gasesti mai multe tipuri de gene aplicate, adica mai multe cliente cu diferite modele de gene aplicate, si nu o persoana care este foarte buna la un singur model de aplicare si care face toate clientele face la fel sau care stie maxim 3 modele, deoarece este prea putin sa te invete cum trebuie. 

Chiar daca ai crede ca este un avantaj, nu iti recomand sa mergi la academiile care ofera diploma acreditata, deoarece pot fi mai scumpe. Totodata, acestea ar trebui, conform legii, sa ofere minim 200 de ore de curs. Majoritatea celor care predau cursuri acreditate, de ori nu specifica acest detaliu si nu respecta legea, predand 2 zile de curs, desi cursantii au dreptul la mai multe ore. 

In plus, te poti angaja in cadrul unui salon si cu diploma obisnuita, mult mai important pentru angajatori fiind modul tau de lucru si cat profit poti aduce salonului.  

Ce poti face dupa ce ai terminat cursul de pregatire in domeniu?

Dupa ce te ai convins ca domeniu este pentru tine poti mergi la un curs de baza care contine teorie si practica. Alege un trainer de extensii de gene care este totodata si distribuitor de produse - cum este si cazul Monikai Orzelowska, la PINK LASHES - pentru ca astfel vei avea acces la o varietate de produse de extensii de gene si accesorii folosite pentru aplicarea lor si te vei familiariza mai usor cu ele. 

Recomandari despre selectarea unui curs de gene de baza potrivit

  • Analizeaza portofoliul de lucrari al celei care preda cursuri de gene fir cu fir pentru a vedea daca stapanesti diverse tehnici si daca are o experienta vasta in domeniu. 
  • Selecteaza o profesoara de gene care are acces la toate tipurile de gene - care sunt, de fapt, peste 30! Materialele, volumele, genele premade, cele colorate, din materiale silk, mink, lucioase sau mate, toate trebuie descoperite in cadrul cursului pentru a observa cat sunt de flexibile sau cum se lipesc. Majoritatea trainerilor au doar 4-10 tipuri de gene, insa la Pinklashes.ro vei gasi toate tipurile de gene, atat din punct de vedere al volumelor, culorilor, lungimilor, texturilor, asa ca le vei putea analiza pe fiecare in parte. 
  • Nu te orienta dupa academiile sau trainerii care ofera kit-uri, deoarece, de cele mai multe ori acestea sunt de slaba calitate, comandate de pe site-uri precum AliExpress. Mereu intreaba de la ce brand este kit-ul respectiv si verifica acel brand online! 
  • In cazul in care urmezi mai multe cursuri, alege de fiecare data pe cineva nou, pentru a invata diverse modalitati de a lucra si de a preda. 

Ce urmeaza dupa cursul de baza?

Dupa finalizarea cursului de baza, cumva dupa ce ai aplicat gene pe aproximativ 50 de cliente sau de modele ai mai multe alternative: 

  • Alege un curs de perfectionare pentru a-ti corecta eventualele greseli de aplicare a extensiilor si pentru a stapani mai bine tehnica de lucru, astfel incat sa cresti retentia genelor. Este nevoie sa urmezi un curs fizic si nu online, pentru ca trainerul sa te poata supraveghea, consilia si corecta la orice pas. 
  • Mergi la un cursuri specializate, precum cele de volume mari, precum cel de creat evantaie direct de pe mana sau de pe banda. Nu recomand cursurile cu evantaile gata facute, tip de gene 3D-8D W, caci sigur te descurci fara niciun curs suplimentar. Insa aca vrei sa faci volum in mana (care dureaza mai mult decat crearea evantaiului pe banda), trebuie sa mergi la un curs specializat.
  • Cursurile online sunt si ele importante, de aceea poti urma cateva pentru efectele speciale, cum ar fi: eyeliner, baby doll, Barbie, Kim cu efect de raze, Anime Effect, Curbura L, M sau intercalarea curburilor. 
  • Participarea la campionate de aplicare de extensii de gene este de asemenea o modalitate excelenta de a-ti imbunatati abilitatile si de a te mentine in pas cu tendintele. In plus, acest tip de evenimente ofera oportunitatea de a invata de la cei mai buni in domeniu si de a-ti testa abilitatile intr-un mediu competitiv.

Marketingul si comunicarea cu clientii sunt si ele importante

O alta componenta esentiala in domeniul aplicarii de gene este abilitatea de a comunica eficient cu clientii. In calitate de lash artist trebuie sa fii capabil sa asculti si sa intelegi dorintele clientului, dar si sa ii oferi sfaturi utile si personalizate. In acest sens, este util sa te instruiesti in tehnicile de comunicare si consiliere, pentru a putea oferi un serviciu calitativ. Poti urma chiar si un curs de marketing in domeniul beauty, necesar pentru a stii cum anume sa te promovezi pentru a atrage cat mai multe cliente. 

Daca vrei sa predai cursuri, iti poti infiinta o firma si apoi sa oferi diploma de participare sub standardele firmei tale. O alta varianta este sa organizezi un curs prin intermediul unei firme care face cursuri de formator extensii gene, caz in care se vor emite diplome sub aceasta firma. 

Odata ce ai ales modalitatea de predare, urmatorul pas este sa organizezi propriul curs de extensii de gene. Acest proces include: pregatirea materialelor de curs, structurarea lectiilor si crearea unui mediu de invatare eficient. Este important sa oferi o structura clara si un plan de lectii bine definit, pentru a asigura ca informatiile sunt transmise in mod eficient. Gestionarea dinamicii grupului este, de asemenea, esentiala pentru a asigura ca toti cursantii primesc atentia necesara si se simt incurajati sa participe.

 

    Lasa un comentariu

    Inregistrare

    Completeaza datele pentru noul cont